27 januari 2017
20:00

ESK Bandy

Referat: SBBK C - ESK Bandy

Vi åkte till Spånga IP med endast 8 utespelare, när vi tittade igenom motståndarnas laguppställning innan matchen kunde vi konstatera att hade hela 4 avbytare och att de flesta av spelarna var i 30 årsåldern m.a.o inga givna rundningsmärken.

Gissa att det var skönt att sätta 1-0 efter en dryg kvart... Det var Roberg som drev upp anfallet, passningen ut till mig på vänsterkanten kom i exakt rätt läge så jag fick gott om tid lägga bollen tillrätta innan jag kundeplacera! bollen vid bortre stolpen. Efter ytterligare drygt 10 miuters spel lyckas Spånga tyvärr kvittera, det var en hörna som gick i muren men som direkt konsekvens av att vi inte var tillräckligt många var motståndarna först på plats och kunde kvittera. Med 3 minuter kvar av halvleken får Spånga återigen hörna och tyvärr sätter man ledningsmålet på ett nästan identiskt sätt. Sista minutrarna innan den efterlängtade vilan spelade vi av utan problem.

Andra halvlek var i princip en repris av den första, efter ungeför en kvar bryter jag ett uppspel på straffområdslinjen, efter lite strul med att få bollen tillrätta kunde jag trycka in kvitteringen återigen vid bortre stolpen. Kvarten senare återtar Spånga ledningen, ett spelmål där vi inte riktigt hinner med. Matchen avslutas efter lite rabalder med två dubbelutvisningar och under denna period gör Spånga matchens sista mål.

Om man någon gång kan säga att man förlorar med flaggan i top så var det i går, vi bjöd verkligen Spånga på en rejäl fight, resultatet var nog rättvist men med lite tur hade vi kunnat klara oavgjort, det saknades definitivt inte chanser. Vi hade 2-3 bollar som var in och dansade på mållinjen och Jansson hade ett skott som förmodligen gått i mål om jag inte varit där och petat med klubban.

Helalaget gjorde en storstilad insatts!!